Installeren en aansluiten van voeding- en laagspanningsverdeelinrichtingen - MEP2

Module samenvatting

In de Elektrotechniek komen veel voedingskasten, verdeelinrichtingen en panelen met elektrische componenten voor. Het doel van deze cursus is om te leren hoe je elektrotechnische componenten en systemen op een veilige en accurate manier kunt monteren en installeren, bedraden en aansluiten in voedings- en verdeelkasten.

assessment Module how_to_reg Gevorderden payment v.a. € 2700.00* forum nl place Amsterdam, Apeldoorn, Den Bosch, Groningen, Schiedam, Stein
 • group 4-12 pers.
 • event_note Studiebelasting: 12 Dagen
 • event Lesbijeenkomsten: 12 Dagen/avonden
 • date_range Doorlooptijd: 12 Weken
 • Vragen, of advies nodig? +31(0)88 1600 580 of

  Voor wie

  Deze cursus is bestemd voor iedereen die zijn of haar kennis op het gebied van elektrotechnische panelenbouw wil opfrissen of uitbreiden.

  Inhoud

  • componenten- en materialenkennis, kennis van inrichting en opbouw van elektrische apparatuur en voeding- en verdeelsystemen, bouwwijze van kasten;
  • basiskennis van elektrische componenten en systemen, opbouw voedingssysteem, schakelaar, scheider, schroef- en meszekering, automaten, rail en koppelingen, aarding en aardingpunten, afscherming, aanrakingsgevaar, toegankelijkheid, netscheider, inkomende voeding, uitgaande voeding, hoofdstroomrelais, hulpstroomrelais, nul doorgangschakeling;
  • installeren, monteren en aansluiten van schakel-, beveiligings- en bedieningscomponenten;
  • kennis van: bouwwijze en inrichting kasten, gereedschappen, montage en installatie, stroom, spanning, belasting en vermogen, veiligheden en zekeringen, nominaal stroom/overstroom, overspanning, schakelvermogen, stroomtrafo en thermische beveiliging;
  • principe van opbouw en werking van voeding en verdeelinrichtingen;
  • coderingstechnieken voor voorkomende apparatuur en systemen;
  • werken met tekeningen, schema’s, lijsten voor de (pneumatische) besturingen in de kastenbouw (NEN 1010, IEC 60204, EN 60529, 60617 en 61346, NEN 5152), voeding en verdeelschema, besturingsschema;
  • veilig werken en meten met gereedschappen en meetapparatuur, materialen op de werkplek en bij de uitvoering van de werkzaamheden (NEN 3140);
  • inmeten, positioneren, aansluiten en bevestigingen van onderdelen en componenten;
  • controleren en meten van de geïnstalleerde verdelers en voedingen, isolatietest, kortsluittest, geleiding, breukweerstand, schakelpunt.

  Aandachtspunten

  • Er is geen vooropleiding vereist, maar de cursus past het beste bij mensen met enige ervaring in de Elektrotechniek, die bijgeschoold willen worden in de Panelenbouw, en in de daarbij gebruikte normen.
  • De cursus wordt afgesloten met een examen, de cursist krijgt een certificaat, met vermelding van behandelde stof.
  • Annuleringen volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de NRTO:
   NRTO-keurmerk.png

  Startdata & locaties

  Startdata Locatie Prijs Beschikbaarheid
  Cursus wordt ingepland bij voldoende inschrijvingen
  12 Dagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld
  nader te bepalen € 2.700 (netto)

  Na de opleiding

  Techniek is overal, in de industrie maar ook in het dagelijks leven. Als het goed werkt, merk je er niets van. Hierop worden cursisten bij Vakwijs getraind in eigen trainingscentra.

  Mogelijkheden liggen ondermeer bij nutsbedrijven (energiebedrijven en elektrische centrales), industriële bedrijven (productiebedrijven en procesindustrie). En tevens bij installatiebedrijven, verkeer en vervoer, technische diensten, onderzoeksinstellingen (TNO), informatica-, telematica--, mechatronicabedrijven, vliegtuig- en ruimtevaart- en scheepvaartindustrie.

  ;
  360-view

  360° tour in trainingscentra arrow_forward_ios

  Onze trainingscentra zijn alvast van binnen te bekijken via Google maps. Loop rond en zie virtueel welke opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn per vestiging.

  Planning

  Planning

  Vakwijs werkt modulair en indien mogelijk individueel. Dit betekent dat we een groot aantal technieken en opdrachten kunnen aanbieden, voor relatief kleine kleine groepen of zelfs individueel. En maatwerk is gemakkelijk samen te stellen uit het modulaire aanbod, tegen lage prijzen.

  Locaties

  In de buurt arrow_forward_ios

  Vakwijs heeft 7 trainingscentra verspreid over het land. We hebben een deel van onze opleidingsopstellingen in mobiele skids gebouwd, zodat we waar mogelijk kunnen opschalen of op uw locatie cursus kunnen geven. Lasboxen hebben we in Zowel Schiedam als Den Bosch staan.

  Startdata & locaties

  LOADING ...